Over NWC

Als bioloog, groot natuurliefhebber en televisiemaker heb ik het voorrecht veel te mogen reizen en met allerlei bijzondere, machtige, prachtige, indrukwekkende dieren oog in oog te staan. Tegelijkertijd word ik geconfronteerd met het enorme leed dat wij mensen, deze dieren aandoen. Omdat er mensen zijn die veel, heel veel geld kunnen verdienen aan hun vacht, botten, slagtanden, haren, bloed en vlees. Onacceptabel. Daarom heb ik deze stichting opgezet. Het ultieme doel is dat deze wildlife crime praktijken stoppen! Met deze stichting wil ik hier aan bijdragen.

hadntekeningFreek

Wat we doen

ONZE DOELSTELLINGEN

Om wildlife crime te stoppen is er geld nodig. Om het salaris van rangers te betalen, om te zorgen dat er goede middelen zijn om dieren te beschermen en om stropers op te sporen en te arresteren. 

  • NWC verleent financiële steun aan projecten die als doel hebben om wildlife crime te stoppen.
  • NWC gaat zorgen dat zo veel mogelijk mensen in Nederland weten dat wildlife crime bestaat. Hoe meer mensen hiervan weten en hoe meer mensen dit afkeuren, hoe sneller we dit met elkaar kunnen stoppen.

In mijn programma’s en in mijn columns besteed ik aandacht aan de stichting en aan de projecten die wij financieren. Mijn team en ik zorgen dat jij optimaal op de hoogte bent en blijft van onze activiteiten. Zo weet je niet alleen hoe je ons kunt steunen, maar ook wat jouw steun teweeg brengt!

Nieuwe uitrusting voor de rangers van Wildlife Works

Nieuwe uitrusting voor de rangers van Wildlife Works

Hoe wij werken

Pangolin transport boxen voor de Tiki Hywood Foundation

Pangolin transport boxen voor de Tiki Hywood Foundation

ONZE WERKWIJZE

Op mijn reizen leer ik veel bevlogen mensen kennen die zich met hart en ziel inzetten voor bedreigde dieren. Door een aantal dagen of soms weken intensief met hen op te trekken zie ik de ins en outs van de organisatie waar zij voor werken. Ik zie van dichtbij hoe zij te werk gaan, waar hun kracht ligt, wat hun uitdagingen zijn en ook hun verbeterpunten. Zo hoorde ik in het weeshuis voor neushoorns in Zuid-Afrika, dat er dikwijls geen geld is om de rangers van nieuwe technische middelen te voorzien. Stel nu dat zij de beschikking hebben over drones én de technische kennis om deze goed in te zetten: dan wordt hun werk iets gemakkelijker en de kans om stropers te betrappen veel groter. Met een donatie van NWC kunnen deze rangers hun werk beter uitvoeren.

Na mijn reizen neem ik altijd even de tijd om alles te laten bezinken. Met het team van NWC bespreek ik wat ik heb gezien en gehoord over deze organisaties. Samen besluiten we of deze organisaties financiële ondersteuning krijgen van onze stichting.

 

Waar we mee bezig zijn

           ONZE PROJECTEN
  • Stop Fish Bombing Malaysia

    Stop Fish Bombing Malaysia

    NWC doneerde een boot en nieuwe sensoren om rifbommers nog beter te detecteren en te stoppen!

Wie wij zijn

DIT IS TEAM NWC
duimfreek

Dr. Prof. Freek Vonk

Voorzitter

In mijn programma’s ‘Freek tegen de Stropers’ en ‘Freek naar de Haaien’ zie je waarom ik de stichting No Wildlife Crime heb opgezet. Ik hoop met zo veel mogelijk wildlife crime fighters de strijd tegen de stropers aan te gaan!

Maud vierkant

Maud Muller

coördinator

Van jongs af aan heeft Maud in veel verschillende landen gewoond, van Ghana tot Fiji. Zo heeft ze met eigen ogen het wereldwijde verwoestende, maar ook herstellende effect gezien van de mens op de natuur. De passie die met die ervaringen is ontwaakt stopt ze nu in haar rol als coördinator van NWC.

roos

Rosalie Stone

Secretaris

Roos vond zichzelf een echt stadsmeisje en noemt zich nu een creatieve techneut die graag sleutelt aan de vormgeving van No Wildlife Crime, én bovendien secretaris is van het bestuur.

Huub van den Elzen

Penningmeester

Huub2

Huub houdt alle inkomsten en uitgaven tot op de cent nauwkeurig bij. En zorgt dat de donaties straks naar díe organisaties worden overgemaakt waar de raad van advies groen licht voor heeft gegeven. Waar zouden we zijn zonder een goede, betrokken penningmeester?

Daan van Uhm

Raad van Advies

daan

Het is geweldig dat de groene criminoloog Dr. Daan van Uhm zitting wil nemen in de raad van advies. Daan is een kenner op het gebied van wildlife crime. Zijn rol in de raad van advies is onder andere het beoordelen van projecten die in aanmerking komen voor de donaties van No Wildlife Crime. Het is duidelijk dat de stichting No Wildlife Crime blij is met Daan!

Wietse van der Werf

Raad van Advies

wietse

Zijn focus ligt op de zeeën maar zijn liefde is voor álle natuur. Wietse van der Werf, natuurbeschermer nieuwe stijl, leidt Sea Rangers op zodat zij de zee beter kunnen monitoren. Voor No Wildlife Crime zit hij in de raad van advies waar hij projecten beoordeelt die in aanmerking komen voor donaties. NWC is trots op de hands-on insteek van Wietse en blij met zijn toezegging tijd vrij te maken voor de stichting.

Word ook Wildlife Crime Fighter en help mee!

Check wat jij kan betekenen in de strijd tegen stropers