Over NWC

Als bioloog, groot natuurliefhebber en televisiemaker heb ik het voorrecht veel te mogen reizen en met allerlei bijzondere, machtige, prachtige, indrukwekkende dieren oog in oog te staan. Tegelijkertijd word ik geconfronteerd met het enorme leed dat wij mensen, deze dieren aandoen. Omdat er mensen zijn die veel, heel veel geld kunnen verdienen aan hun vacht, botten, slagtanden, haren, bloed en vlees. Onacceptabel. Daarom heb ik deze stichting opgezet. Het ultieme doel is dat deze wildlife crime praktijken stoppen! Met deze stichting wil ik hier aan bijdragen.

Over NWC

Doelstellingen

Om wildlife crime te stoppen is er geld nodig. Om het salaris van rangers te betalen, om te zorgen dat er goede middelen zijn om dieren te beschermen en om stropers op te sporen en te arresteren. 

  • NWC verleent financiële steun aan projecten die als doel hebben om wildlife crime te stoppen.
  • NWC gaat zorgen dat zo veel mogelijk mensen in Nederland weten dat wildlife crime bestaat. Hoe meer mensen hiervan weten en hoe meer mensen dit afkeuren, hoe sneller we dit met elkaar kunnen stoppen.

In mijn programma’s en in mijn columns besteed ik aandacht aan de stichting en aan de projecten die wij financieren. Mijn team en ik zorgen dat u optimaal op de hoogte bent en blijft van onze activiteiten. U weet dan ook hoe u ons kunt steunen.

 
 

Werkwijze

Op mijn reizen leer ik veel bevlogen mensen kennen die zich met hart en ziel inzetten voor bedreigde dieren. Door een aantal dagen of soms weken intensief met hen op te trekken zie ik de ins en outs van de organisatie waar zij voor werken. Ik zie van dichtbij hoe zij te werk gaan, waar hun kracht ligt, wat hun uitdagingen zijn en ook hun verbeterpunten. Zo hoorde ik in het weeshuis voor neushoorns in Zuid-Afrika, dat er dikwijls geen geld is om de rangers van nieuwe technische middelen te voorzien. Stel nu dat zij de beschikking hebben over drones én de technische kennis om deze goed in te zetten: dan wordt hun werk iets gemakkelijker en de kans om stropers te betrappen veel groter. Met een donatie van NWC kunnen deze rangers hun werk beter uitvoeren.

Na mijn reizen neem ik altijd even de tijd om alles te laten bezinken. Met het team van NWC bespreek ik wat ik heb gezien en gehoord over deze organisaties. Samen besluiten we of deze organisaties financiële ondersteuning krijgen van onze stichting.

Team No Wildlife Crime

Dr. Freek Vonk

Voorzitter

Rosalie Stone

Secretaris

Huub van den Elzen

Penningmeester

Dr. Daan van Uhm

Raad van advies

Wietse van der Werf

Raad van advies

Over NWC

Sesanne Leeuwenburg

Werknemer