ANBI Gegevens

1. Naam
2. RSIN / fiscaal nummer
3. Contactgegevens
4. Bestuurssamenstelling
5. Beleidsplan
6. Beloningsbeleid
7. Doelstelling
8. Verslag uitgeoefende activiteiten
9. Financiële verantwoording

ANBI gegevens

1. Naam

Stichting No Wildlife Crime

2. RSIN / fiscaal nummer

855547777

3. Contactgegevens

Stichting No Wildlife Crime
Orteliusstraat 15-G
1057 AR  Amsterdam
Email: info@nowildlifecrime.nl

4. Bestuurssamenstelling

Voorzitter: Freek Vonk
Secretaris: Rosalie Stone
Penningmeester: Huub van den Elzen

5. Beleidsplan 2018 – 2019

Stichting No Wildlife Crime levert een bijdrage aan het terugdringen van de stroperij op wilde dieren. De focus ligt nu op wilde dieren die gestroopt en verhandeld worden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zie de website voor de target-species. In 2015 staat de oprichting van de stichting en de formele procedures centraal (samenstelling bestuur, raad van advies, ontwikkelen website, keuze voor target-species). In mei 2016 werd de stichting gelanceerd. In 2017 hebben we hard gewerkt aan de uitbreiding van de stichting en hebben we een aantal mooie projecten kunnen financieren. 

In 2018-2019 wordt gewerkt aan de volgende zaken:

  • Uitbreiding potentiele sponsor projecten
  • Vergroten van naamsbekendheid van de Stichting
  • Werven van donateurs
  • Optimale communicatie over de Stichting, haar doelen en de projecten die NWC gaat financieren. Door middel van website, social media, programma’s waarin Freek Vonk optreedt en free publicity.
  • Vernieuwen van de website met een grotere focus op kinderen.
  • Ontwikkelen van plan van aanpak voor 2019 en verder.

6. Beloningsbeleid

De leden van het bestuur en de leden van de raad van advies van No Wildlife Crime ontvangen geen financiële beloning voor hun activiteiten voor de stichting. Voor communicatie en PR werkt de stichting met 1 medewerker die voor 1,5 dagen per week bij No Wildlife Crime in loondienst is.

7. Doelstellingen

Stichting No Wildlife Crime levert een bijdrage aan het terugdringen van stroperij op wilde dieren. Om wildlife crime te stoppen is geld nodig. Bijvoorbeeld om het salaris van rangers te betalen, om te zorgen dat er goede middelen zijn om dieren te beschermen en om stropers op te sporen en te arresteren.

De doelen van de stichting No Wildlife Crime:

  • NWC verleent financiële steun aan projecten die als doel hebben om wildlife crime te stoppen.
  • NWC gaat zorgen dat zo veel mogelijk mensen in Nederland weten dat wildlife crime bestaat. Hoe meer mensen hiervan weten en hoe meer mensen dit afkeuren, hoe sneller we dit met elkaar kunnen stoppen.

Freek Vonk besteedt in zijn programma’s op TV en in zijn columns aandacht aan de stichting en aan de projecten die No Wildlife Crime financiert. Updates over de activiteiten worden geplaatst op de website en gecommuniceerd via nieuwsbrieven en social media.

8. Verslag uitgeoefende activiteiten

Sinds de officiële lancering in mei 2016 heeft de stichting drie projecten gesteund, The Rhino Orphanage, Painted Dog Conservation en Sea Turtle Conservation. NWC heeft The Rhino Orphanage kunnen voorzien van een héél nieuw uitgebreid camerasysteem. Hierdoor kunnen de neushoorns beter bewaakt worden. Het tweede project, Painted Dog Conservation, is een initiatief dat zich onder meer inzet om de huidige populatie van de zeldzame Afrikaanse wilde honden te beschermen en te vergroten. Aan deze stichting heeft NWC 8 halsbanden gedoneerd. Het meest recente project is de donatie van een nieuwe patrouilleauto voor Sea Turtle Conservation op Curaçao ter bescherming van de zeeschildpadden. Daarnaast is er een spaarplan om in de toekomst grotere projecten met NWC te kunnen steunen.

9. Financiële verantwoording

Download hier het financieel verslag van 2015

Download hier het financieel verslag van 2016

Download hier het financieel verslag van 2017

Download hier het financieel verslag van 2018