Voorzitter Prof dr. Freek Vonk

Het is gek om te zeggen maar ik denk dat veel mensen mij wel kennen. Van mijn Tv-series en mijn optredens bij De Wereld Draait Door en mijn shows in AFAS Live. Maar ik doe nog meer. Ik ben bioloog en gespecialiseerd in evolutiebiologie van reptielen. Ik heb in 2008 de Toptalentbeurs ontvangen voor mijn promotieonderzoek van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). En in 2012 viel ik opnieuw in de prijzen: dit keer ontving ik de prestigieuze Eurekaprijs omdat ik mijn wetenschappelijk onderzoek op een laagdrempelige manier naar een breed publiek uitdraag. Daar ben ik natuurlijk super trots op!

Verder publiceer ik regelmatig wetenschappelijke artikelen in het vaktijdschrift Nature. Ik ben verbonden aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden en ik ben ambassadeur van de Future For Nature Foundation. Daarnaast ben ik per 1 februari 2020 door het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam benoemt tot hoogleraar ‘Evolutionary Biochemistry’.

In mijn programma’s ‘Freek tegen de Stropers’ en ‘Freek naar de Haaien’ zie je waarom ik de stichting No Wildlife Crime heb opgezet. Ik hoop met zo veel mogelijk wildlife crime fighters de strijd tegen de stropers aan te gaan!