Dr. Daan van Uhm

Het is geweldig dat de groene criminoloog Dr. Daan van Uhm zitting wil nemen in de raad van advies. Daan verdedigde in februari van dit jaar zijn proefschrift ‘Uncovering the illegal wildlife trade: inside the world of poachers, smugglers and traders’ aan de Universiteit Utrecht. Met andere woorden: Daan is een kenner op het gebied van wildlife crime. Hij onderzocht de betrokken partijen bij deze handel en hoe deze bloeiende en winstgevende business georganiseerd wordt. Daan voerde zijn veldonderzoek uit in Marokko, waar hij de illegale handel in berberapen onderzocht, in China waar hij de producten voor traditionele medicijnen onderzocht zoals tijgerbot en neushoornhoorn. En tot slot de illegale handel in kaviaar in Rusland. 

Daan waarschuwt ons voor de gevolgen van wildlife crime: “Het is niet alleen de schade die wordt toegebracht aan diersoorten maar ook de schade aan hele ecosystemen. We hebben het hier over ecocide en dat moet veel serieuzer worden genomen”. 

Zijn rol in de raad van advies is onder andere het beoordelen van projecten die in aanmerking komen voor de donaties van No Wildlife Crime. Het is duidelijk dat de stichting No Wildlife Crime blij is met Daan!

Lees hier meer over Daan van Uhm