Projecten 

Shark Stewards

Bear&Mees is samen met NWC het project “Haaitje voor Karweitje’ gestart om zoveel mogelijk geld op te halen voor haaien. Alleen, samen met vrienden of misschien zelfs met jouw hele klas of school kan er geld ingezameld worden voor NWC. Verschillende voorbeelden van “Haaitje voor Karweitje” zijn lege petflessen inzamelen, koekjes bakken en verkopen of een sponsorloop organiseren. Je kan natuurlijk ook je eigen leuke inzamelactie verzinnen.

Met het ingezamelde geld zal NWC de stichting “Shark Stewards” sponsoren met hun strijd voor het behoud van haaien op het eiland Lombok in Indonesië. Samen met Shark Stewards kunnen wij ervoor zorgen voor het behoud van o.a. Bali kathaaien, witgestippelde bamboehaaien en witpuntrifhaaien. En ze beschermen tegen stroperij!

Voor iedere 100 euro die wordt gehaald adopteren Bear&Mees en NWC samen met jullie 1 haai en beschermen we deze tegen stroperij!

Check voor meer informatie over de actie de website van Bear & Mees.

 
 

Sea Turtle Conservation Curaçao

De STCC op Curaçao zorgt voor regelmatige aanwezigheid van supporters en vrijwilligers, zowel zichtbaar als onzichtbaar, om beter in kaart te brengen hoe de huidige situatie is ten aanzien van stroperij van zeeschildpadden. Er zijn door STCC in 2017 tien stroperij gevallen geregistreerd. Aangezien de meeste stroperij activiteiten in het illegale circuit plaatsvinden en daardoor onzichtbaar zijn, is het vermoeden dat er nog heel veel op schildpadden wordt gejaagd. Een ander doel van STCC is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de huidige zorgwekkende situatie van plastic in de oceaan voor de zeeschildpadden. Veel schildpadden komen helaas vast te zitten in de troep die mensen achterlaten. Seaturtle Conservation helpt schildpadden te bevrijden en behouden. En daar is vervoer voor nodig!

“Met deze truck kunnen we bedreigde zeeschildpadden rond Curaçao beter helpen. Dit is een enorme mijlpaal voor STCC en er zijn geen woorden om uit te drukken hoeveel we de steun waarderen die we hebben gekregen. Hartelijk dank voor jullie bijdrage!”

Op de foto de nieuwe auto, mét onze NWC-badge. Het is fantastisch dat we weer zo’n mooie concrete bijdrage konden doen. We hopen dat met de komst van de auto er nog meer zeeschildpadden gered kunnen worden!

Painted Dog Conservation

Voor Freeks Wilde Wereld ging ik in 2015 in Zimbabwe op zoek naar de zeldzame Afrikaanse wilde honden – in het Engels painted dogs genoemd. Ik ontmoette daar Peter Bliston, oprichter van Painted Dog Conservation, een initiatief dat zich onder meer inzet om de huidige populatie van Afrikaanse wilde honden te beschermen en te vergroten. Ik heb hen toen geholpen bij het verzorgen van een gewonde hond. Ik was niet alleen onder de indruk van het team in het veld, maar vooral van de wilde hond zelf. Toen ik werd gevraagd om beschermheer van de Nederlandse stichting te worden, zei ik volmondig: Ja! Naast het beschermheerschap kan ik nu ook met mijn eigen stichting iets voor Painted Dog Conservation betekenen. Met NWC hebben we namelijk 8 halsbanden gekocht. Deze halsbanden beschermen de wilde honden tegen vallen van stropers en zorgen ervoor dat het team de honden kan volgen. 

 
 

The Rhino Orphanage

Zoals jullie weten stond mijn programma “Freek tegen de Stropers” volledig in het teken van de neushoorns. Tijdens de opnames heb ik een bezoek gebracht aan het weeshuis voor neushoorns van Arrie van Deventer. Sinds 2012 zetten Arrie en zijn team zich in voor baby neushoorns die geen moeder meer hebben. “The Rhino Orphanage” is het eerste weeshuis voor neushoorns ter wereld. Ze vangen baby neushoorns op en zorgen voor een veilige omgeving, met als mooiste doel om de (volwassen) neushoorns weer terug in het wild te plaatsen. Ik kan mij dan ook geen mooier eerste project wensen om vanuit NWC te steunen.

Dankzij jullie gulle donaties hebben we het neushoornweeshuis kunnen voorzien van een héél nieuw uitgebreid camerasysteem. Hierdoor kunnen de neushoorns beter bewaakt worden. Het is fijn dat we zo een kleine stap hebben kunnen zetten tegen stroperij.